Domů

Jiří Jandl .cz

Domů / Recepty

Hamburgerové bulky

Aktualizováno: 10.05.2019

Recept na nadýchané hamburgerové houstičky. Jednoduchá příprava a výborná chuť.

Hamburgerové bulky
Hamburgerové bulky

SUROVINY
40 g droždí
2 lžičky cukru
2 lžíce másla
680 g hladké mouky
1 lžička soli
200 ml mléka
200 ml horké vody
sezamová semínka na ozdobu
vejce na potření

POSTUP
Máslo si rozpustíme. Do mísy rozdrobíme nebo nasypeme droždí a přidáme ostatní suroviny. Chvilku mícháme a jakmile se vše spojí v jednu pevnou masu, můžeme těsto vyjmout a promačkávat v dlaních. Těsto by se mělo dobře hníst. Pokud by se lepilo, můžeme jej ještě vyválet v mouce, dokud nebude hladké. Poté jej dáme do mísy a necháme pod utěrkou zhruba 1 hodinu kynout na teplém místě.

Vyjmeme vykynuté těsto, ještě trochu promačkáme a poté rozdělíme na houstičky.
Housky naskládáme na plech, který předtím lehce omastíme. Můžeme použít i pečící papír. Přikryjeme utěrkou a necháme 45 - 60 minut vykynout.

Vykynuté housky pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C zhruba 15 minut. Upečené hamburgerové housky vyjmeme a necháme vychladnout. Až změknou, můžeme je rozkrojit a plnit.