Langoše

15.08.2019
Recept na těsto na langoše, které vydrží v lednici až 5 dní.
Langoše
Langoše

SUROVINY
1 lžička soli
1 lžička krupicového cukru
1/2 l mléka
1 kg hladké mouky
1 lžička jedlé sody
4 lžíce oleje
50 g droždí
400 g zakysané smetany
podle potřeby olej na smažení

POSTUP
Připravíme si veškeré ingredience. Mouku nasypeme na vál, ve středu uděláme důlek, nalijeme trochu vlahého mléka a přidáme lžičku cukru a rozdrobené droždí. Necháme vzejít kvásek. Poté přidáme ostatní ingredience (zbytek mléka, sůl, zakysanou smetanu a jedlou sodu) a zaděláme na mírně lepivé těsto. 

Těsto na langoše vložíme do předem olejem vymazaného sáčku o velikosti velké igelitové tašky. Dáme do lednice na 3 hodiny kynout a pak už můžeme dělat první langoše. Vytvoříme kuličku v dlaních, pomoučíme si vál, těsto pomačkáme do velikosti dlaně a pak oběma rukama ve vzduchu roztahujeme do velikosti pánve. Langoše smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. 

Domácí langoše mažeme kečupem, tatarkou, sypeme sýrem, česnekem apod. 

Poznámka
Těsto na langoše podle tohoto receptu vydrží v lednici až 5 dní.
Zakysanou smetanu lze nahradit bílým jogurtem.
Těsto používáme ihned po vytažení z lednice.
Klasické droždí můžeme nahradit sušeným 50 g = 25 g sušeného.

Mohlo by Vás také zajímat

Langoše

Recepty • Chuťovky

Langoše

15.08.2019
Grilovaný romadur

Recepty • Chuťovky

Grilovaný romadur

01.08.2019