Bavorské žemlové knedlíky

(Semmelknödel)

Aktualizováno: 06.10.2019

Snadný recept na kulaté žemlové knedlíky.
Výborná příloha k pečeným masům nebo omáčkám.

Bavorské žemlové knedlíky
Bavorské žemlové knedlíky

SUROVINY
1 lžíce listové petrželky nebo pažitky
5 rohlíků
1 vejce
150 ml mléka
30 g másla
40 g cibule

máslo na potření

podle chuti
sůl
muškátový oříšek
mletý černý pepř

POSTUP
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Na rozpuštěném másle orestujeme cibuli dozlatova a necháme zchladnout.
Starší rohlíky nakrájíme na kostičky, vložíme je do mísy a přelijeme horkým mlékem. Pak přidáme nasekanou petrželku nebo pažitku, muškátový oříšek, sůl, pepř a vejce.
Směs promícháme a jakmile žemle nasáknou mléko, zapracujeme do ní připravenou cibulku.
Vzniklé těsto řádně propracujeme a necháme asi 1 hodinu odležet.

Z připraveného těsta tvoříme kulaté knedlíky o průměru asi 4 - 5 cm. Dostatečné množství osolené vody přivedeme k varu, do které postupně vložíme knedlíky a jakmile voda přijde k varu, teplotu snížíme a velmi zvolna je vaříme asi 8 - 12 minut. Hotové knedlíky necháme okapat a potřeme máslem.

Podáváme jako přílohu k masům a omáčkám.

Mohlo by Vás také zajímat

Bavorské žemlové knedlíky

Recepty

Bavorské žemlové knedlíky

Semmelknödel
Aktualizováno: 06.10.2019
Karlovarský knedlík

Recepty

Karlovarský knedlík

Aktualizováno: 09.02.2019
Bavorské bramborové knedlíky

Recepty

Bavorské bramborové knedlíky

Aktualizováno: ..20