Ožralé kuře

Ožralé kuře

Aktualizováno: 10.02.2019

komentářů

Drůbež

Ožralé kuře
Ožralé kuře

Marinované kuře, pečené na plechovce piva.

SUROVINY
kuře
plechovka piva

MARINÁDA
2 lžičky prolisovaného česneku
2 lžíce oleje
3 lžíce medu
2 lžíce worcesteru
špetka soli
1 lžíce sójové omáčky

POSTUP
Kuře pečlivě omyjeme, vyčistíme a lehce osolíme. Kuře vložíme do marinády a marinádou vytřeme i vnitřek. Necháme naložené nejlépe přes noc.

Před pečením si nejprve nachystáme na pekáček alobal a na něj postavíme plechovku s pivem, samozřejmě otevřenou a přidáme o dvě díry nožem navíc, aby se pivo lépe odpařovalo. Na plechovku nasadíme kuře, takže nám na pekáčku stojí.
Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 200 stupňů hodinu a čtvrt. Doba pečení je orientační podle trouby, je třeba hlídat.

Ke konci pečení je nutné ožralé kuře v případě klasické plynové trouby zakrýt alobalem, aby se nepřipálila křidélka.

Takto upečené kuřecí maso je vláčné a křehké.

Klatovské kuřecí rarášky

Klatovské kuřecí rarášky

Recepty Drůbež
Aktualizováno: 13.04.2019
Marinovaná kuřecí stehýnka

Marinovaná kuřecí stehýnka

Recepty Drůbež
Aktualizováno: 04.04.2019
Ožralé kuře

Ožralé kuře

Recepty Drůbež
Aktualizováno: 10.02.2019