Kořeněný vařený bůček

Kořeněný vařený bůček

Aktualizováno: 05.04.2019

komentářů

Vepřové maso

Kořeněný vařený bůček - bylinky
Kořeněný vařený bůček - bylinky

Tato pochoutka se konzumuje na studeno jako součást studeného masového nářezu nebo může zůstat jen tak v lednici pro případ, když má člověk chuť na něco pikantního z masa.

Vzhledem k tomu, že se jedná o tepelnou úpravu vařením, je maso i přes jeho relativní tučnost, dobře stravitelné.

Jeho trvanlivost je poměrně dlouhá, přesněji řečeno, dokud se nesní.

SUROVINY
vepřový bůček bez kosti
sůl
nové koření
celý pepř
bobkový list

Koření na obalení dle vlastní chuti:
zelená varianta

rozmarýn, saturejka, pažitka, utlučený sušený česnek, sůl
červená varianta
paprika, koriandr, kmín, pepř, sůl

Kořeněný vařený bůček - paprika
Kořeněný vařený bůček - paprika

POSTUP
Libový bůček bez kosti vaříme v osolené vodě s kořením doměkka (v tlakovém hrnci více než 1 hodinu). Mezitím si připravíme směs koření na obalení dle Vaší chuti a obliby. Uvařené maso ještě teplé vyjmeme, obalíme v koření a ihned zabalíme do alobalu.

Po vychladnutí vložíme do lednice, kde může maso odpočívat i více týdnů. Přibližně po 1 týdnu je maso kořením proleželé a lze ho konzumovat.

Kořeněný vařený bůček - bylinky

Kořeněný vařený bůček

Recepty Vepřové maso
Aktualizováno: 05.04.2019
Obrácený řízek

Obrácený řízek

Recepty Vepřové maso
Aktualizováno: 08.02.2019
Chodský řízek

Chodský řízek

Recepty Vepřové maso
Aktualizováno: 07.02.2019
Vepřová žebírka Družba

Vepřová žebírka Družba

Recepty Vepřové maso
Aktualizováno: 25.01.2019