Vepřová žebírka Družba

(Vepřové maso)

Aktualizováno: 25.01.2019

Americká vepřová žebírka podle restaurace Družba v Domažlicích.

Vepřová žebírka Družba
Vepřová žebírka Družba

SUROVINY
1,5 kg vepřových žeber
vegeta
drcený barevný pepř
1 hrneček ananasového džusu na podlití
sůl
1 hrneček sladkého kečupu
2 stroužky česneku
2 lžíce medu
1 lžička ostré chilli omáčky

POSTUP
Maso potřeme směsí vymíchanou ze všeho koření, prolisovaného česneku a trochy ananasového džusu. Necháme alespoň 2 hodiny marinovat, nejlépe až do druhého dne.

Troubu předehřejeme cca na 180 °C.

Žebírka pečeme na plechu zakrytá alobalem asi 40 minut, poté alobal sundáme, potřeme maso zbylou marinádou a pečeme odkryté dalších 15 minut. Během pečení podle potřeby podléváme zbylým džusem.

Vepřová žebírka Družba podáváme s pečivem, zeleninovým salátem a křenem.

Mohlo by Vás také zajímat

Kořeněný vařený bůček - bylinky

Recepty

Kořeněný vařený bůček

Aktualizováno: 05.04.2019
Obrácený řízek

Recepty

Obrácený řízek

Řízek naruby
Aktualizováno: 08.02.2019
Chodský řízek

Recepty

Chodský řízek

Aktualizováno: 07.02.2019
Vepřová žebírka Družba

Recepty

Vepřová žebírka Družba

Vepřové maso
Aktualizováno: 25.01.2019
Kotleta v alobalu

Recepty

Kotleta v alobalu

Aktualizováno: ..20