Obrácený řízek

(Řízek naruby)

Aktualizováno: 08.02.2019

Recept je snadný na přípravu.

Obrácený řízek
Obrácený řízek

SUROVINY
2 stroužky česneku
250 g vepřového masa

NA OBALENÍ
vejce
strouhanka
mléko

PODLE CHUTI
mletý pepř
sůl

PODLE POTŘEBY
tuk na smažení

POSTUP
Na recept použijeme vepřovou krkovici, kýtu nebo panenku. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme ve strouhance a teprve potom ve vejcích rozmíchaných s mlékem, solí a česnekem.

Po obalení obrácené řízky ihned osmažíme ve vyšší vrstvě tuku z obou stran dozlatova.

Hotový obrácený řízek položíme na papírový ubrousek, který nasaje přebytečný tuk.

Obrácený řízek podáváme nejlépe s bramborem.

Mohlo by Vás také zajímat

Kořeněný vařený bůček - bylinky

Recepty

Kořeněný vařený bůček

Aktualizováno: 05.04.2019
Obrácený řízek

Recepty

Obrácený řízek

Řízek naruby
Aktualizováno: 08.02.2019
Chodský řízek

Recepty

Chodský řízek

Aktualizováno: 07.02.2019
Vepřová žebírka Družba

Recepty

Vepřová žebírka Družba

Vepřové maso
Aktualizováno: 25.01.2019
Kotleta v alobalu

Recepty

Kotleta v alobalu

Aktualizováno: ..20