Pikantní utopenci

Aktualizováno: 20.02.2019

Pikantní utopenci
Pikantní utopenci

SUROVINY
40 dkg uzeniny
4 cibule

NÁLEV
4 lžíce oleje
1 špetka mletého černého pepře
1 kulička nového koření
5 lžic octa
2 lžíce plnotučné hořčice
1 bobkový list
4 lžíce sladkého kečupu
15 lžic vody
4 lžíce worcesterové omáčky
3 špetky chilli koření
4 špetky soli

POSTUP
Suroviny na nálev smícháme v kastrůlku.
Nálev přivedeme k varu a povaříme asi 5 minut.
Pak jej necháme vychladnout.

Studený nálev scedíme a vmícháme kečup.

Zatím si můžeme připravit uzeninu a cibuli.
Tu oloupeme.
Cibuli nakrájíme na kolečka.
Uzeninu a cibuli střídavě skládáme do sklenice a postupně zaléváme nálevem.
Je lepší dávat nálev postupně, protože se pak méně tvoří vzduchové bubliny.

Utopence dolijeme nálevem po okraj sklenice, utěsníme a necháme 3 - 7 dní uležet v chladničce.
Podáváme s přílohou podle chuti, nejlepší je samozřejmě čerstvý chléb."

Mohlo by Vás také zajímat

Langoše

Recepty

Langoše

Aktualizováno: 15.08.2019
Grilovaný romadur

Recepty

Grilovaný romadur

Aktualizováno: 01.08.2019
Pikantní pomazánka

Recepty

Pikantní pomazánka

Aktualizováno: 12.04.2019
Buřty na pivě

Recepty

Buřty na pivě

Aktualizováno: 08.04.2019
Křenová pomazánka s ořechy

Recepty

Křenová pomazánka s ořechy

Aktualizováno: 26.02.2019
Lomikarova svačinka

Recepty

Lomikarova svačinka

Lomikarka
Aktualizováno: 20.02.2019
Pikantní utopenci

Recepty

Pikantní utopenci

Aktualizováno: 20.02.2019
Vajíčková pomazánka

Recepty

Vajíčková pomazánka

Aktualizováno: ..20
Rokfórová pomazánka

Recepty

Rokfórová pomazánka

Aktualizováno: ..20