Konšelské peklo

Aktualizováno: 09.02.2019

Chodská pikantní specialita ze dvou druhů mas.

Konšelské peklo
Konšelské peklo

SUROVINY
60 g sádla
300 g hovězí roštěnky
300 g vepřové kýty
60 g sterilovaných feferonek
210 g sterilované okurky
40 g rajského protlaku
80 g sterilované papriky
60 g cibule
80 g sterilovaných žampionů

PODLE CHUTI
mletá sladká paprika
sůl
mletý pepř
plnotučná hořčice

POSTUP
Hovězí a vepřové maso nakrájíme na drobné nudličky a osmahneme na tuku.
Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a necháme zesklovatět. Přidáme sůl, mletou papriku, pepř a semínek zbavené feferonky nakrájené na osminky. Podlijeme vodou, přidáme protlak a dusíme tak dlouho, dokud maso nezměkne.

K podušené směsi přidáme žampiony, nakrájenou okurku na kolečka a sterilované papriky vcelku. Šťávu vydusíme na tuk a dochutíme hořčicí.

Konšelské peklo hned podáváme s pečivem, rýží, nebo hranolky.

V Konšelském šenku v Domažlicích se toto jídlo podávalo s dlouhými tukovými rohlíky.

Mohlo by Vás také zajímat

Konšelské peklo

Recepty

Konšelské peklo

Aktualizováno: 09.02.2019