Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Aktualizováno: 09.02.2019

komentářů

Přílohy

Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík

SUROVINY
250 g starší housky
100 g hrubé mouky
2 vejce
200 ml mléka
petrželová nať
sůl
muškátový oříšek

POSTUP
Napřed nakrájíme housku na kostičky.
V misce smícháme mléko se žloutky, přidáme sůl, muškátový oříšek a pak hrubé mouky tolik, aby vzniklo trošku tužší těstíčko. Nakonec doplníme petrželovou nať a těstíčko nalijeme na nakrájenou housku. Promícháme a necháme chvíli odpočinout.

Z bílků ušleháme tuhý sníh a ten pak vmícháme do těstíčka s houskou. Vytvarujeme dvě válcové šišky, zabalíme je do potravinové fólie kterou v krajích zavážeme. Fólii jemně propícháme a knedlíky vaříme 25 minut.

POZNÁMKA
Pokud z uvedené dávky uděláme jeden kulatý knedlík (v mikrotenovém sáčku) tak vaříme 45 minut.

Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Recepty Přílohy
Aktualizováno: 09.02.2019