Francouzský chléb

Francouzský chléb

Aktualizováno: 08.02.2019

komentářů

Pečivo

Francouzský chléb
Francouzský chléb

Výborný recept a zajímavá varianta na domácí chléb.

SUROVINY
PODLE CHUTI
ocet
sůl
mletý černý pepř

TĚSTO
15 dkg eidamu
15 dkg uzeného masa
150 ml mléka
20 dkg hladké mouky
4 vejce
prášek do pečiva
balíček zelených oliv

POSTUP
Z hladké mouky, prášku do pečiva, vajec, mléka a láku z oliv vytvoříme těsto.

Sýr eidam a uzené maso nakrájíme na drobné kostičky a spolu s olivami vmícháme do těsta. Dosolíme, případně dopepříme a vytvarujeme bochník chleba.

Francouzský chléb pečeme v předem vyhřáté troubě asi hodinu. Občas potřeme octovou vodou kvůli lesku.

Francouzský chléb podáváme ještě teplý.

Slané preclíčky

Slané preclíčky

Recepty Pečivo
Aktualizováno: 10.04.2019
Rohlíky

Rohlíky

Recepty Pečivo
Aktualizováno: 07.04.2019
Francouzský chléb

Francouzský chléb

Recepty Pečivo
Aktualizováno: 08.02.2019