Nugát

01.08.2019
Výroba nugátu je jednoduchá. Pokud ho už při přípravě nesníte, nic nemůžete zkazit. Nasypte do něj rozdrcené ořechy nebo ho polijte čokoládovou vrstvou na závěr. Po ztuhnutí a nakrájení na kostky můžete vyrobit jedlé dárky pro své nejbližší. Nebo příliš hubené kamarádky.
Nugát
Nugát

SUROVINY
nugát
250 g másla
250 g moučkového cukru
2 sáčky vanilkového cukru
250 ml kondenzovaného mléka
2 lžíce tmavého kuchařského kakaa
nasekané a opražené ořechy, nejlépe lískové (volitelné)

čokoládová poleva
10 lžic horké vody
140 g másla
200 g tmavé čokolády na vaření

POSTUP
Všechny ingredience kromě kakaa smíchejte dohromady a vytvořte nugátové těsto
Polovinu odeberte a přidejte do ní kakao. Hněťte tak dlouho, až je část těsta dokonale hnědá.
Připravte si pekáček nebo nádobu s rovným dnem, kterou vyložte mikrotenovou fólií nebo pečicím papírem.
První část těsta rozválejte na silnější plát a položte ho na dno pekáčku.
Totéž udělejte i s druhou, tmavou polovinou nugátového těsta, kterou položte na první vrstvu.

Připravte si v kastrůlku čokoládovou polevu – rozehřejte a dohladka rozmíchejte všechny ingredience. Nechte mírně vychladnout.

Nugát v pekáčku polijte čokoládovou polevou a stěrkou upravte do hladkého povrchu. Můžete posypat nasekanými a opraženými lískovými ořechy. Nechte důkladně vychladnout a ztuhnout na chladném místě.

Nakrájejte na kostičky a zkuste vše nesníst najednou.

Mohlo by Vás také zajímat

Nugát

Recepty • Cukroví

Nugát

01.08.2019
Pracny

Recepty • Cukroví

Pracny

..20
Koblihy

Recepty • Cukroví

Koblihy

..20

Recepty • Cukroví

Ježci 2

..20

Recepty • Cukroví

Ježci 1

..20
Čokoláda

Recepty • Cukroví

Domácí čokoláda

..20