Hovězí guláš nadivoko

18.08.2019
Hovězí guláš nadivoko
Hovězí guláš nadivoko

SUROVINY
1 kg hovězího masa (kližka, hovězí přední)
300 ml hovězího vývaru
200 ml červeného vína
75 g anglické slaniny
2 cibule
1 mrkev
1 stroužek česneku
2 lžíce mleté sladké papriky
1 lžíce sádl
1 lžička strouhané citronové kůry
2 bobkové listy
5 kuliček pepře
3 kuličky jalovce
3 kuličky nového koření
1malý svazek tymiánu
sůl

POSTUP
Maso očistíme a nakrájíme na asi 3 cm velké kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Mrkev oloupeme a nastrouháme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Koření si svážeme do kousku gázy a ovážeme provázkem.

V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme slaninu a necháme částečně vyškvařit. Škvarky vylovíme, tuk ponecháme a přidáme cibuli. Osolíme, promícháme a necháme ji pořádně zezlátnout.

Přidáme hovězí maso, osolíme a opečeme ze všech stran. Zaprášíme paprikou a krátce promícháme. Zastříkneme vínem, přidáme vývar, všechno koření, slaninu a na mírném plameni postupně dusíme alespoň 2 hodiny.

V průběhu můžeme maso podlévat trochou horké vody nebo vývaru. Na konci pouze vylovíme koření a podle potřeby dochutíme solí.

Podáváme s kynutým houskovým knedlíkem nebo s bramborovými noky opečenými na másle.

Mohlo by Vás také zajímat

Hovězí guláš nadivoko

Recepty • Hovězí maso

Hovězí guláš nadivoko

18.08.2019
Tatarák od kosti

Recepty • Hovězí maso

Tatarák od kosti

22.02.2019
Tatarský biftek

Recepty • Hovězí maso

Tatarský biftek

..20